Κόκκινες φακές σούπα βελουτέ με σύβραση ελαιολάδου, δυόσμου και κόκκινου πιπεριού
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Φθηνή

Μία παραδοσιακή τούρκικη συνταγη . Το όνομα της στα τουρκικά είναι: "Kırmızı Mercimek Çorbası" .

Είναι μια βελουτέ σούπα τόσο εύγεστη που πραγματικά ξεχωρίζει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κόκκινες φακές σούπα βελουτέ με σύβραση ελαιολάδου, δυόσμου και κόκκινου πιπεριού

Βάζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια και τις φακές να βράσουν στο νερό ή το ζωμό, για 20 με 25 λεπτά (15 λεπτά στην χύτρα ταχύτητας). Αλατίζουμε. Τα περνάμε από το μπλέντερ ή αν έχουμε ράβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα.

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη(μπορούμε να βάλουμε και ελαιόλαδο αν θέλουμε και να παραλείψουμε την μαργαρίνη) και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (δυόσμο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι).

Προσθέτουμε το μίγμα στις φακές ή μοιράζουμε τις φακές σε πιάτα και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο ξεχωριστά το μείγμα των μπαχαρικών.
 
Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search