Θρεπτική κόκκινη κοτόσουπα με πλιγούρι της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Tο πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Mπορείτε να αντικαταστήσετε με αυτό το αποφλοιωμένο ρύζι και τα μακαρόνια, ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια, με αποτέλεσμα να θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς.
• Eπιπλέον, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, θεωρείται ότι έχει υψηλό δείκτη κορεσμού ή με άλλα λόγια σάς χορταίνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων, όπως το ρύζι και οι πατάτες, ενώ ουσιαστικά δίνει την ίδια ενέργεια.
• Περιέχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες από το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων, άρα και του εγκεφάλου. Eκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο, σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Tέλος, η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί μακροπρόθεσμα να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Θρεπτική κόκκινη κοτόσουπα με πλιγούρι της Λίνας

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 3 λεπτέ. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και αβνακατεύουμε καλά να μην σβωλιάσει και τους πελτέδες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό του κοτόπουλου ανακατεύοντας συνεχώς.
Έπειτα προσθέτουμε τα κομματάκια του βρασμένου κοτόπουλου, όλα τα μπαχαρικά και το πλιγούρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι, περίπου 20 λεπτά.
Εντωμεταξύ χτυπάμε σε ένα πιάτο το αυγό με το χυμό λεμονιού και όταν η σούπα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε σιγα-σιγά κουταλιές από τη σούπα στο μίγμα αυγού-λεμονιού.
Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search