ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

1 ΣΤΑΔΙΟ
Παίρνουμε ένα κιλό και 100 γραμμάρια φράουλες έτσι που όταν τις καθαρίσουμε να μείνει ακριβώς ένα κιλό Βάζουμε σε σουρωτήρι τις φράουλες και ρίχνουμε άφθονο νερό ανακατεύοντας συνεχώς. Το επόμενο στάδιο είναι να αφαιρέσουμε το κοτσάνι που έχει από πάνω.
2 ΣΤΑΔΙΟ
Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Αν θέλετε να βρίσκετε κομμάτια όταν γίνει θα πρέπει να τις κόψετε ποιο μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε την μαρμελάδα τις κομμένες φράουλες.
3 ΣΤΑΔΙΟ
Ρίχνουμε στο ένα κιλό φράουλες 500 γραμμάρια ζάχαρη (αν δεν θέλετε να είναι πολύ γλυκιά η για λόγους δίαιτας τότε μπορείτε να φτάσετε το λιγότερο 300-350 γραμμάρια).Βάζουμε για δυο ώρες στο ψυγείο σκεπασμένες με το καπάκι όταν περάσουν δυο ώρες βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε μισή ώρα να πιάσει λίγο θερμοκρασία δωμάτιου. 
4 ΣΤΑΔΙΟ
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την ανάβουμε στο δυνατό. Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε στο μισό (όσοι θέλουν μπορούν να ξαφρίζουν τον αφρό που βγάζει) ανακατεύουμε συχνά για 15 λεπτά. Μετα τα δεκαπέντε λεπτά στιβουμε μισό λεμόνι στην μαρμελάδα και αφήνουμε να βράση για αλλά πέντε λεπτά. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
5 ΣΤΑΔΙΟ
Βγάζουμε από τον φούρνο τα αποστειρωμένα βάζα και με μια κουτάλα γεμίζουμε με την ζεστή μαρμελάδα μέχρι επάνω κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα μας με το βάζο ανάποδα .
6 ΣΤΑΔΙΟ
Όταν κρυώσει το βάζο θα δείτε το καπάκι στην μέση του το στρογγυλό να έχει πάει μέσα. Αν πέτυχετε αυτό τότε μπορεί να διατηρηθεί η μαρμελάδα μας εκτός ψυγείου για όσο θέλετε αν το στρογγυλό δεν πάει μέσα τότε η μαρμελάδα διατηρείτε στο ψυγείο τουλάχιστον για έξι μήνες.
Αποστείρωση βάζων
Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Παίρνουμε παλιά η καινούργια βάζα και τα πλένουμε καλά θέλει προσοχή μην υπάρχουν υπολείμματα από προηγούμενες μαρμελάδες. Τα αφήνετε και στεγνώνουν. Όταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε και για να πέτυχετε την αποστείρωση αλλά και το σφράγισμα όταν μπει η μαρμελάδα θα πρέπει να βουτήξετε τα βάζα και τα καπάκια τους σε καυτό νερό. Σε ένα ταψάκι βάζετε μια καθαρή πετσέτα και ακουμπάτε τα βάζα ανάποδα όπως και τα καπάκια. Τα βάζετε στον φούρνο για 20 λεπτά αντιστάσεις στους 100 βαθμούς(μην φοβάστε δεν καίγεται η πετσέτα). Μόλις τα βάλετε στον φούρνο ξεκινάτε και την διαδικασία να φτιάξετε την φράουλα πρέπει όταν τελειώσουν και οι δυο διαδικασίες να είναι ζεστά και η μαρμελάδα αλλά και τα βάζα.28059072 10210977483338283 7697666443084698115 n

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search