Πολτοποιώ τα φρούτα και τα ανακατεύω με τη ζάχαρη, τα αφήνω αρκετές ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Βράζω, ξαφρίζω για λίγη ώρα και αφήνω να ξεκουραστει όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα ρίχνω κανέλα και ξανά βράζω ανακατεύοντας, λίγο πριν το τέλος ρίχνω και το χυμό λεμονιού.
Αποστειρώνω τα βάζα και στα καυτά βαζα ρίχνω την καυτή μαρμελάδα και γεμίζω ξέχειλα.
Κλείνω τα βάζα και τα αναποδογυριζω για να πετύχω την κονσερβοποιηση.
Αφήνω να κρυώσουν έτσι και τα αποθηκεύω σε σκιερό μέρος.