ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
Συνταγή και εκτέλεση Ελευθερία Παππά
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ

Πολτοποιούμε λίγο τα κεράσια, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε 5-6 ώρες να βγάλουν υγρά.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντας. Αν έχουμε χρόνο συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσει, αλλιώς αφήνουμε να κρυώσει η πρώτη βράση και συνεχίζουμε την άλλη μέρα. Δεν ξεχνάμε στη μέση του βρασμού να ρίχνουμε το ξύλο κανέλας. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Αποστειρώνουμε τα βάζα και όσο είναι καυτά ρίχνουμε την καυτή μαρμελάδα, γεμίζοντας το βάζω ως πάνω. Κλείνουμε το βάζο, το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσει. Έτσι επιτυγχάνουμε την κονσερβοποίηση.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search