Σοκολατοπιτα με μερεντα & γλασσο με σοκολατα γαλακτος
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Φθηνή

Σοκολατοπιτα με μερεντα & γλασσο με σοκολατα γαλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σοκολατοπιτα με μερεντα & γλασσο με σοκολατα γαλακτος

Σιρόπι:

Σε μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε το νερό  τη ζάχαρη, και την μερεντα, περιμένουμε μέχρι την πρώτη βράση. Ανακατεύουμε καλά, περιμένουμε για ένα λεπτακι ριχνουμε το βουτηρο και κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κέικ:

Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε είτε σε μίξερ χειρός είτε σε κουχινομηχανη ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και μετα την μερεντα. Ρίχνουμε το νερό το μπεικιν και τέλος το αλεύρι Το βάζουμε σε παραλληλόγραμμο ταψί 25χ35  και ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου αντιστάσεις.

Μόλις  ψηθεί το κέικ ρίχνουμε το σιρόπι αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το γλασσο

Για το γλάσσο:

Σε μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο μέχρι να έρθει βρασμός . Τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε πάνω στο κέικ και απλώνουμε με σπάτουλα. Βάζουμε ψυγείο για δυο τρεις ώρες και σερβίρουμε.96157914 10216435626988463 2647965969275682816 o

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search