Αραπάκι  Σοκοκέικ με σταφίδα σιροπιασμένο και με επικάλυψη σοκολάτας
Συνταγή και εκτέλεση Leonidas Tarenidis
Εύκολη
Φθηνή

Αραπάκι Σοκοκέικ με σταφίδα σιροπιασμένο και με επικάλυψη σοκολάτας 

Μια αγαπημένη λιχουδιά που θα μας θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια και θα αγαπήσουν και οι μικροί μας φίλοι.Την αυθεντική βέβαια συνταγή την έχει μόνο η οικογενειακή επιχείρηση της Μακεδονίας μας που συνεχίζει να διανέμει στην αγορά το υπέροχο γλυκό της.Αυτή είναι μια δική μου εκδοχή που θα ικανοποιήσει τη λιγούρα μας στο σπίτι…

Υλικά αγαπημένα:Σοκολάτα,Σταφίδα,Σιρόπι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Αραπάκι Σοκοκέικ με σταφίδα σιροπιασμένο και με επικάλυψη σοκολάτας

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπόλ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο.Προσθέτουμε τη σόδα,την αμμωνία,κανέλα και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα ρίχνοντας μέσα σταδιακά και το milko.

Προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας και να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό.Ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη να πάει παντού.

Βάζουμε στους 180 με αέρα για 40 λεπτά.

Ελέγχουμε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί (αν βγεί καθαρή είμαστε οκ)

Αφού ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το σιρόπι και την επικάλυψή μας.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 φλιτζ. νερό και μόλις αρχίσει να βράζει διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και να γίνει διαυγές το σιρόπι μας.Προσθέτουμε τη γλυκόζη,τη Βανιλίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το σιρόπι μας.

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες μας και μόλις ρευστοποιηθούν προσθέτουμε τη φυτίνη και το milko ανακατεύοντας.

Βγάζουμε το κείκ μας και αφού κρυώσει σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.(μην το παρακάνετε!δεν είναι μελομακάρονα!)Μόλις κρυώσει καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα μας!Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει τελείως.

Αν θέλουμε μικρά στρόγγυλα αραπάκια χρησιμοποιούμε στρόγγυλα κουπάτ και βγάζουμε αντίστοιχα κομμάτια κέικ για να τα απλώσουμε πάνω σε μια σήτα ανάποδα και από κάτω ταψί.Τα σιροπιάζουμε εκεί πάνω (δίνουμε έμφαση περιμετρικά στις άκρες τους)και περιχύνουμε με τη σοκολάτα μας ώστε να τα αγκαλιάσει ολόκληρα.Τα γυρνάμε από την άλλη με προσοχή και με σπάτουλα για να τα καλύψουμε και πάλι με σοκολάτα)Τη σοκολάτα που έτρεξε στο ταψί την μαζεύουμε για να επαναλάβουμε την επικάλυψη για να γίνει πιο παχιά.Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search