ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Συνταγή και εκτέλεση Vasiliki Georgara
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Βάζουμε το κρέας να βράσει για 1 ½ ώρα περίπου,μετά 
βαζουμε σε ένα σκεύος το βρασμένο κρέας και σε ένα άλλο σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό του.
Σε ένα τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ίσα να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το κρέας να πάρει λίγο χρώμα και αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ξανασβήνουμε με 2 -3 ποτηράκια ζωμό από το κρέας και κατόπιν ρίχνουμε την ντομάτα, το πουμαρό και την ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και όταν δέσει κάπως η σάλτσα δοκιμάζουμε μήπως θέλει κι άλλο αλάτι ή πιπέρι.
Σε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 220C βάζουμε μέσα σε ένα ταψί το φαγητό μας και συμπληρώνουμε αρκετό ακόμα από τον ζωμό μας.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα βάζουμε το κριθαράκι μας ίσα να σκεπάζεται από την σάλτσα και γυρνάμε και το κρέας.
Μετά από 10 λεπτά περίπου δοκιμάζουμε πάλι για αλάτι και ξαναγυρνάμε το κρέας (για να μην στεγνώσει).
Μετά από άλλα δέκα λεπτά ξαναγυρνάμε το κρέας και χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 180C.
Αν θέλει κι άλλο νερό καλό είναι να έχουμε έτοιμο βραστό νερό ώστε να συμπληρώσουμε.
Το βγάζουμε όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι και το σερβίρουμε πολύ ζεστό με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω. 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search