ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Συνταγή και εκτέλεση Τασος Ζευγ
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

36874281 274566556631357 6590990304873021440 n

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Το οσομπούκο είναι φέτα από μοσχαρίσιο κότσι. Εγώ πήρα 3 μεγάλα κομμάτια και τα έκοψα στα τρία. Αν είναι μικρότερα παίρνουμε τόσα όσες μερίδες θέλουμε ή όσα χωρά η κατσαρόλα.
Το μαγειρεύουμε με το κόκκαλο.
Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά και το ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ροδίσει.
Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα για να τσιγαριστεί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, για να βγάλουν τους χυμούς τους.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και με την ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας, για να ξεκολλήσουν υα ζάχαρα του κρέατος, που είναι η νοστιμιά.
Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας,προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,πάπρικα, ζάχαρη, την δάφνη, τα μπαχάρια και την κανέλα.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Σε κατσαρόλα θα χρειαστεί περίπου 2,5 ώρες. Εγώ το έβαλα στην χύτρα και σε 45 λεπτά ήταν λουκούμι.
Όταν ψηθεί αφαιρούμε το κρέας και ότι άλλο υπάρχει, έτσι ώστε να μείνει μόνο ο ζωμός να βράζει.
Ρίχνουμε το κριθαράκι για να βράζει 8 έως 10 λεπτά, σύμφωνα με την συσκευασία. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό.
Δύο λεπτά πριν μαγειρευτεί το κριθαράκι, ρίχνουμε μέσα το κρέας και τα υπόλοιπα, εκτός από την κανέλα, τα μπαχάρια και τις δάφνες. 
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search