Χριστουγεννιάτικο κέικ η κέικ εορτών μια και εχει γεμιση σαντιγύ με λευκη σοκολατα, Θα μπορουσε να γινει και τουρτα αν σιροπιαζαμε το κεικ.
Κεικ
Χτυπαμε στα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνουμε το 1/3 από την ζάχαρη συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπάμε για ένα λεπτό και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το μπεικιν και το αλεύρι. Χτυπαμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπεικιν μαζί στο μείγμα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα 26Χ30 και ψήνουμε αντιστάσεις 40-45 λεπτά.
Γέμιση
Βάζουμε την κρέμα τα διακόσια γραμμάρια να βράσει και ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και έπειτα το ρουμι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 500γρ κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να γίνει σαντιγί ρίχνουμε σιγά σιγά την σοκολάτα στην σαντιγί και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί όλη η σοκολάτα. Βάζουμε ψυγείο να ξεκουραστεί.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι βάζουμε την μισή κρέμα σκεπάζουμε με το άλλο μισό και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και στα πλάγια. Στολίζουμε με ότι τραβάει η ψυχή σας