Ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ μας με σπιτική μαρμελάδα μήλου!
Πρώτα κάνουμε τη μαρμελάδα. Τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα, ζυγίζουμε και βάζουμε ανάλογη ζάχαρη και αν θέλουμε κανέλα σε ένα κατσαρολακι. Βράζουμε και οταν δέσει κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175. Σε μπωλ ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε λαδώσει. Κάνουμε 3 λακκούβες κ ρίχνουμε βανίλιες, ξύδι κ λάδι. Ρίχνουμε από πάνω το νερό, ανακατεύουμε κ ψήνουμε για 35'. Όταν κρυώσει και το κέικ και η μαρμελάδα τα ενώνουμε.