Ψωμί μαργαρίτα στο τηγάνι, χωρίς φούρνο και μίξερ. Ιδανικά ψωμάκια για χάμπουργκερ.
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Ψωμί μαργαρίτα στο τηγάνι, χωρίς φούρνο και μίξερ. Ιδανικά ψωμάκια για χάμπουργκερ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ψωμί μαργαρίτα στο τηγάνι, χωρίς φούρνο και μίξερ. Ιδανικά ψωμάκια για χάμπουργκερ.

Σε ένα μπολ θα βάλουμε όλα τα υλικά μαζί και θα ζυμώσουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι (5 λεπτά). Αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα. Όταν περάσει το μισάωρο κόβουμε σε 7 ίσα μέρη κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μεγάλο που έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε, αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα τριάντα λεπτά. Σε ένα ποτηράκι του κρασιού βάζουμε 10γρ βούτυρο και καυτό νερό και θα ρίξουμε στο τηγάνι αφού έχουμε ανάψει την εστία μας. Κλείνουμε με το καπάκι και δεν το ανοίγουμε μέχρι να χαθεί το νερό μας. Χρόνος ψησίματος είναι 20 λεπτά και αν χρειαστεί βάζετε νερό τα τελευταία 5 λεπτά ανοίγετε το καπάκι και αφήνετε να φύγει η υγρασία. Μετα το 20λεπτα γυρνάτε ανάποδα την μαργαρίτα μας και ρίχνετε άλλο ένα ποτήρι του κρασιού νερό καυτό και 10γρ βούτυρο. Το αφήνετε με ανοιχτό το καπάκι και μόλις φύγει η υγρασία κλείνουμε την φωτιά και βγάζουμε από το ταψί. Σε όλη την διαδικασία η φωτιά μας πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό που έχει η εστία μας.

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search