Φανουρόπιτα
Βάζουμε τα υγρά υλικά σε ενα μπωλ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα. Τα υπόλοιπα στερεά, πλην της ζάχαρης τα ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπωλ. Ξεκινάμε να ριχνουμε τα στερεά υλικά μεσα στο μπωλ με τα υγρά ανακατευοντας τα και ταυτόχρονα κάνουμε την ευχή. Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί λαδωμενο και αλευρομενο και ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Όταν κόψουμε το πρωτο κομμάτι, λέμε "Ο Θεός να συγχωρέσει τη μάνα του Αγίου Φανουρίου" (αυτός είναι ο σκοπός της πίτας).