Βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα θαλασσινά και κρατάω τον ζωμό.
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι στο λάδι, ακολουθεί το σκόρδο και μετά τα θαλασσινά κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνω το κρασάκι και το αφήνω να εξατμιστεί. Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, τον ζωμό των θαλασσινών, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνω 10 λεπτά και προσθέτω το ρύζι και αρκετά βραστό νερό για να βράσει το ρύζι, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό αν χρειαστεί μέχρι να βράσει το ρύζι.
*Καλύτερα μην το ρίχνετε όλο μαζί το νερό, προτιμότερο είναι να το συμπληρώσετε σταδιακά…