ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Συνταγή και εκτέλεση Βάσω Θεοδώρου
Εύκολη
Φθηνή

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ριχνουμε σε λεκάνη τα 3/4 κούπας ελαιόλαδο, τις 2 κούπες νισεστέ, τις 3 κούπες ζάχαρη, τις 4 κούπες νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν και ενωθούν όλα τα υλικά.
Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε λίγη από την 1 κούπα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε πάλι λίγη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη και πάρει το χρώμα της καραμέλας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υλικά που έχουμε διαλύσει και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα των υλικών.
Μη φοβηθείτε αν δείτε την καραμέλα να έχει σκληρύνει, σιγά σιγά με τη θερμοκρασία θα λιώσει. Λίγο πριν πήξει το μείγμα ρίχνουμε την κανέλα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και μόλις δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας απλώνουμε σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε το χαλβά στο γκριλ μέχρι να γίνει η κρούστα.
Αφήστε τον λίγο να κρυώσει ώστε να μπορέσετε να τον κόψετε σε κομμάτια

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search