Λουκουμάδες σιροπιασμένοι
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λουκουμάδες σιροπιασμένοι

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι μαζί σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 3 λεπτά (από την στιγμή του βρασμού). Κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε και το μέλι και τα αφήνουμε να κρυωσουν.

Για την ζύμη. 

Ρίχνουμε το νερό στον κάδο του μίξερ  Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο νερό. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι, το νισεστε και τέλος το αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά (για 20 λεπτά τουλάχιστον) με το Κ ή το σύρμα. Σκεπάζουμε με μια σακούλα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο 

Τρόπος τηγανισματος

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή την φριτέζα αρκετό ηλιέλαιο. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία τηγανίσματος βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι λάδι και βάζουμε μέσα το κουτάλι που θα δοσολογουμε την ζύμη. Περνάμε το χέρι μας με λάδι . Παίρνουμε με το χέρι μας λίγη ζύμη. Την πατάμε ελαφρά. Ότι βγαίνει από πάνω το μαζεύουμε με το κουτάλι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Βάζουμε αρκετούς αλλά να μη το παρακάνουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς. Δεν περιμένουμε να γίνουν εντελώς και τους βγάζουμε. Μόλις τελειώσουν όλοι οι λουκουμάδες τους ξανά τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις γίνουν τους ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι. Τους αφήνουμε 1 λεπτό  τους στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε με μέλι, ξηρούς καρπούς και κανέλα. 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search