Σπεσιαλ ζαμπονοτυροπιτα
Συνταγή και εκτέλεση Αθηνα Λαμπροθαναση
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Σπεσιαλ ζαμπονοτυροπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σπεσιαλ ζαμπονοτυροπιτα

Αρχικά, θα πρέπει να έχουμε ξεπαγώσει από την προηγούμενη ημέρα τα φύλλα κρούστας. Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μπρίκι. Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το σουφλέ μας και βαζουμε γυρο γυρο σουσαμι. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε στρόγγυλη φόρμα για πιο ωραίο σχήμα. Βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα και ρίχνουμε μερικές σταγόνες λιωμένο βούτυρο σε κάθε φύλλο με ένα πινέλο. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα φύλλο σουρώνοντας το στη μια μεριά της φόρμας και ένα ακόμα φύλλο αφού το σουρώσουμε στην άλλη μεριά της φόρμας. Περνάμε από τον τρίφτη το κασέρι, το ζαμπόν, τη φέτα και κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές τελος ριχνουμε την κρεμα γαλακτος. Ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση φύλλων λίγη φέτα πρώτα κατόπιν λίγο ζαμπόν και πιπερίτσες διασκορπισμένες. Τέλος ρίχνουμε και λίγο κασέρι.

Στρώνουμε ένα σουρωτό φύλλο από τη μία μεριά και ένα φύλλο από την άλλη μερια της φόρμας ρίχνουμε λίγες σταγόνες λιωμένου βουτύρου και ρίχνουμε τα υλικά μας με την ίδια σειρά όπως κάναμε στην πρώτη στρώση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Μόλις τελειώνουμε την κάθε στρώση πατάμε με τα χέρια μας τα φύλλα προς τα κάτω για να έχουμε πιο όμορφο αποτέλεσμα στο τέλος. Φροντίζουμε να κρατήσουμε στην άκρη 4 φύλλα για την κορυφή στο σουφλέ μας. Αφού τελειώσουν τα φύλλα και φτάσουμε στην κορυφή τοποθετούμε δύο φύλλα σουρωτά από τη μία μεριά της φόρμας και δύο φύλλα από την άλλη. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λιωμένου βουτύρου στα φύλλα. Πατάμε με τα χέρια μας με δύναμη το σουφλέ να “κολλήσει” και με ένα ξυλάκι για σουβλάκι το τρυπάμε σε 4-5 σημεία περιμετρικά. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα το αλατι το πιπερι και το μοσχοκαριδο και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το σουφλέ προσέχοντας να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45′ περίπου μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει το σουφλέ μας. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το σκεπάζουμε με μία στεγνή πετσέτα κουζίνας. Το αφήνουμε έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον έτσι ώστε να “ιδρώσει” και να ξεκολλήσει καλά από τη φόρμα.42994665 2700457783301469 1792971017254076416 n

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search