ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Ετοιμάζω την κρέμα για να κρυώνει.Σε κατσαρόλα βάζω γάλα και κρέμα γάλακτος .Χτυπάω στο μίξερ τ αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτω το Κορν φλαουρ.
Παιρνω το 1/3 απ' το γάλα πριν βράσει όσο είναι χλιαρό και το ρίχνω στα αυγά ανακατευοντας γρήγορα για να μην κόψουν,μετά ρίχνω στη κατσαρόλα.
Ανακατεύω και προσέχω μην κολλήσει γιατί πήζει αμέσως.
Αφήνω στη άκρη σε μπολ σκεπασμένη ,την κρέμα,με μεμβράνη να κρυώσει.
Καβουρδιζω τα αμύγδαλα να κρυώσουν και αυτά.
Στήνω την τούρτα:
Αφού έχει κρυώσει η κρέμα την χτυπάω στο μίξερ με το λικέρ να αγρατεψει.
Ανακατεύω το γάλα και το λικέρ και βουτάω τα σαβαγιάρ στιβω και τοποθετώ σε τσερκι με 22 διαμετρο,προσθέτω την μισή κρεμα,σαβαγιάρ πάλι,κρέμα και τελειώνω με σαβαγιάρ.
Αφήνω λίγο στο ψυγείο.
Βγάζω το τσερκι.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και καλύπτω την τούρτα .
Αφήνω στο ψυγείο ιδανικά για ένα βράδυ.
Την επόμενη γαρνίρω με τα αμύγδαλα, σαντιγύ και κερασάκια.
Εύκολη νόστιμη και ελαφριά τουρτιτσα.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search