Χριστοψωμο
Βάζουμε στον κάδο όλα τα υλικά εκτός του γλυκάνισου και του ελαίου ζυμώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το έλαιο αφού έχει γίνει το ζυμάρι μας ρίχνουμε το γλυκάνισο και ζυμώνουμε για ένα λεπτό ακόμα. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μια ώρα. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης για το στόλισμα και κάνουμε ένα καρβελακι που το βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε στολίζουμε με καρύδια και αφήνουμε 40 λεπτά την ζύμη να ξεκουραστεί. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά 180 αντιστάσεις.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές