Χριστόψωμο πού μένει μαλακό μέχρι το τελευταίο κομμάτι
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Αυτό το Χριστόψωμο μπορείτε να το φτιάξετε δυο ημέρες πιο μπροστά. Θα μείνει μαλακό μέχρι το τελευταίο κομμάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Χριστόψωμο πού μένει μαλακό μέχρι το τελευταίο κομμάτι

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και περιμετρικά ρίχνουμε την μαγιά αφού έχουμε ανοίξει μια λακκούβα στην μέση. Στην μέση ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Έπειτα κόβουμε ένα κομμάτι 500γρ και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χωρίζουμε το υπόλοιπο μείγμα στα 8 και κάνουμε κορδόνια. Και βάζουμε στην μέση του ένα καρύδι και το διπλώνουμε. Βάζουμε τα 8 κομμάτια επάνω στο ζυμάρι που έχουμε στο ταψί και αφήνουμε άλλη μισή ώρα να διπλασιαστεί. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 150-160 για 50-60 λεπτά. Αν πάρει νωρίτερα χρώμα βάζετε αλουμινόχαρτο στον πάνω μέρος μετα το μισάωρο.

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search