Σοκολατόπιτα υγρή
Συνταγή και εκτέλεση Sakis Dionissis Fotinakis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Σοκολατόπιτα υγρή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σοκολατόπιτα υγρή

Για την παρασκευή ξεκινάμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώνει σε κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν αφήνοντας το να πάρει μία βράση 3 με τέσσερα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε από το κατσαρολάκι μία μεγάλη κούπα από το σιρόπι και το υπόλοιπο το κρατάμε για το τέλος ενώ στην κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και αυγά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά να ασπρίσει και να πάρει αέρα να φουσκώσει. Αποσύρουμε τον κάδο και ρίχνουμε το υγρό σιρόπι από το κατσαρολάκι σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ στη συνέχεια προσθέτουμε και τη φαρίνα με το κακάο κοσκινισμένα, ρίχνουμε και την βανίλια και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165-170° μέσα σε βουτυρωμένο ταψάκι για 35-40 λεπτά. Δεν θέλουμε να ψηθεί σαν κέικ πάρα πολύ, αλλά να κρατήσει την υγρασία του. Όταν το βγάλουμε τρυπάμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια του και ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε κρατήσει σε όλη την επιφάνεια σιγά σιγά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να προφτάσει να απορροφήσει και το σιρόπι.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search