Σοκολατόπιτα με γάλα καρύδας.
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σοκολατόπιτα με γάλα καρύδας.

Βουτυρόνουμε ένα ταψί διαμέτρου 35εκ.Κοσκινιζουμε το κακάο και φροντίζουμε να πάει παντού, σε όλο το ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια με την μισή περίπου ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρατη μαρέγκα σφιχτή. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι. Ρίχνουμε τον καφέ και μετά το γάλα. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ. Κοσκινιζετε το αλεύρι, το μπεικιν, το κακάο και τις βανίλιες.Τα ρίχνουμε όλα μαζί στους κρόκους και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα. Ενσωματώνουμε σταδιακά και την μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 55 λεπτά περίπου.Οταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και του κάνουμε τρύπες με μια οδοντογλυφιδα παντού. Ετοιμαζουμε το σιροπι. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας μαζί σε μια κατσαρόλα. Τα βράζουμε από την στιγμή του βρασμού 5 επτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα. Σιροπιάζουμε όλο το γλυκό. Ετοιμάζουμε την γκαναζ. Λυώνουμε στο Μπεν Μαρί ή στα μικροκύματα την σοκολάτα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Ξαναζεστενουμε στο Μπεν Μαρί να λυώσει η γκαναζ. Επικαλυπτουμε  το γλυκό 

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search