Γλυκο ντοματακι
Συνταγή και εκτέλεση Sevasti Manolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γλυκο ντοματακι

Καθαρίζουμε προσεκτικά την ντομάτα ούτε αγούρι ούτε πολύ μαλάκια, χωρίς να την τρυπήσουμε....Σε λεκανι μεγάλη με αρκετό νερό βάζουμε την ντομάτα με μια χουφτα ασβέστη.. την αφήνουμε περίπου 2ωριτσες μέσα...στο ασβεστόνερο να σφίξει.. έπειτα με πολλά νερά και καλό πλύσιμο την στραγγίζουμε και με ένα μικρό καλαμάκι ξυλάκι τις ανοίγουμε μια τρυπουλα στο κάτω μέρος και με μαλακό ζουλισμα την τινάζουμε να βγουν τα σπόρια... Περνούμε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την ντομάτα μαζί με την ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό ...την αφήνουμε να πάρει βράσει για μια δυο κλείνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει μόνη της όλη μέρα...την επόμενη μέρα ανάβουμε την φωτιά και ψήνουμε μέχρι να δέσει το γλυκό με μια δυο κουταλιές χυμό λεμονιού... προαιρετικά καβουρδισμένα αμύγδαλα σε μια μια ντομάτα ....καλή επιτυχία...

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.