καρυδόπιτα! Ζουμερή & σιροπιαστή
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.ριχνουμε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε αλλο μπολ προσθέτουμε τα καρύδια ,τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα κι ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια (μαρέγκα) και ενσωματωνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Βουτυρωνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν η καρυδοπιτα κρυώσει καλά την κόβουμε και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.