Χαλβας με ταχινι μελι και τσουενι
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Χαλβας με ταχινι μελι αμυγδαλα και τσουενι (Χαλβαδορυζα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Χαλβας με ταχινι μελι και τσουενι

Βάζουμε την ζάχαρη την γλυκόζη το μέλι και το νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις έρθει βρασμός ρίχνουμε το ξινό η το λεμόνι και φτάνουμε το σιρόπι στους 120 βαθμούς η μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα του σιροπιού. Έχουμε χτυπήσει με μίξερ χειρός το ζουμί από το τσουενι μέχρι να γίνει μια λεία λευκή κρέμα Αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε βάζοντας σταδιακά την κρέμα από το τσουενι . Όταν έχει ενσωματωθεί καλά ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στο ταχίνι ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις.(προσοχή το σιρόπι καίει πολύ πρέπει να έχετε ειδικό γάντι σιλικόνης η να ανακατέψετε με μια κουτάλα. Μέχρι να μπορεί το χέρι σας να δεχθεί την θερμοκρασία (στο βίντεο δείχνω τρόπους) μόλις πάρει όλο το σιρόπι το μείγμα ρίχνουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει στερεά και να σας δυσκολέψει πολύ στο ανακάτεμα. Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.  Όταν ξεφορμάρετε βάζετε μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο 12 ώρες να δέσει

********** Μια διορθωση**********

Εφοσον βαλετε την κρεμα στο σιροπι θα ξαναμπει στην φωτια να φτασει ξανα στους 120 βαθμους και μετα θα μπει στο ταχινι.

89450023 10215872908080842 8058646961391140864 o

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search