Βάζουμε τις ροδέλες πατάτας σε ένα πυρέξ, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, και λίγο λάδι. Τις ανακατεύουμε καλά και τις στρώνουμε στο πυρεξ. Ρίχνουμε μισό φλυτζάνι νερό και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20' .
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε μισή φλυτζ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι, επειτα προσθέτουμε τους πελτέδες για να γλασάρουν και τέλος τις πιπεριές και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10'. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 5' ακόμα. Βγάζουμε το πυρέξ με τις πατάτες από το φούρνο και προσθέτουμε πάνω από τις πατάτες το μίγμα του κοτόπουλου.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και την προσθέτουμε και αυτήν από πάνω. Τέλος, απλώνουμε σε όλο το πυρέξ τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια του φαγητού μας.