Τυροπιτάκια μυρωδάτα της Λίνας -35 κομμάτια περίπου-
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Τα τυροπιτάκια αυτά είναι αποτέλεσμα των πάρα πολλών συνταγών που έχω στη συλλογή μου. Μελέτησα όλες τις συνταγές και έφτιαξα τη δική μου σύμφωνα με την κρίση μου και ιδού τα αποτελέσματα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τυροπιτάκια μυρωδάτα της Λίνας -35 κομμάτια περίπου-

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η μαγιά. Επειτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το μπέικιν και το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δέσει η ζύμη.
Λιώνουμε τα βούτυρα μας και τα ρίχνουμε στη ζύμη μας και ζυμώνουμε απαλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζοντάς της με μια καθαρή πετσέτα για 15-20'.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε και την γέμιση μας με τα τυριά, τα αυγά και το μαυροπίπερο και έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ισομεγέθεις μπαλίτσες.
Παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι στα χέρια μας και το τοποθετούμε σε ξύλο ή στον πάγκο μας και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και το διπλώνουμε, κλείνοντας τις άκρες του με ένα πιρούνι.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα τυροπιτάκια και τα τοποθετήσουμε στα ταψιά μας που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα βρεγμένη και στραγγισμένη, τα επαλείφουμε με το μίγμα αυγού και νερού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυροπιτάκια μας!

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search