χτυπαμε με το σύρμα την ζάχαρη με το σπορελαιο προσθετουμε λιγο αλευρι την βανιλια και ανακατεύουμε μετα προσθέτουμε το μισο χυμό πορτοκάλι κ λιγο αλεύρι ακομα..Ανακατεύουμε κ στην συνεχεια διαλύουμε την σοδα φαγητου στον υπόλοιπο χυμο πανω απο την λεκάνη με.την ζυμη γιατι θα αφρισει . Συνεχιζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλευρι τοσο οσο να μην κολλάει στα χερια μας και να μην ανοιγει η ζυμη μας.Βαζουμε σε ενα ταψι λαδόκολλα και προσθετουμε τα κουλουρακια μας...Προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς... Χτυπαμε τον Κρόκου αυγου με λιγο νερακι Και αλείφουμε τα κουλουρακια μας ( προαιρετικό). Ψήνουμε για 15-20 λεπτακια μεχρι να ροδισουν ελαφρα... ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΆ ΨΉΣΙΜΟ.... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ.....