Μπακλαβάς
Συνταγή και εκτέλεση Παναγιώτης Δασκαλούδης
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Παραδοσιακός μπακλαβάς όλο αρώματα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μπακλαβάς

Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε το ταψάκι, κόβουμε όλα τα φύλλα στρόγγυλα με τη βοήθεια του ταψιού και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα. Στρώνουμε το πρώτο, βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο, βάζουμε μετά από πάνω κομμάτια φύλλων που περρίσσεψαν έτσι ώστε να καλύψουμε το φύλλο, βουτυρώνουμε και πάλι, στρώνουμε ξανά στρόγγυλο φύλλο, βουτυρώνουμε, πάλι ξανβάζουμε από τα κομμάτια των φύλλων που περίσσεψαν και πάλι βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βουτυρώματος εναλλάξ, μέχρι να στρώσουμε πέντε ή έξι στρόγγυλα φύλλα και το τελευταίο θα είναι ατόφιο που λέμε, όχι κομμάτια. Απλώνουμε το καρύδι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και συνεχίζουμε και πάλι να στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και να τα βουτυρώνουμε, προσθέτοντας ανάμεσά τους εναλλάξ τα υπόλοιπα των φύλλων που περρίσσεψαν. Το πρότελευταίο και το τελευταίο μας φύλλο θα είναι ατόφια και όχι κομμάτια φύλλων. Από το βούτυρο που θα σας περρισσέψει, προσθέτουμε στο ταψί μόνο το πάνω μέρος, το κατακάθι θα το πετάξουμε γιατί θα μας κολλήσει τα φύλλα στο ταψί, δεν είναι καθαρό βούτυρο αλλά το ζωικό του μέρος. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξουν τα φύλλα με το βούτυρο και στη συνέχεια το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας (βλέποντας και το αντίστοιχο της φωτογραφίας ίσως θελήσετε να το κόψετε και εσείς έτσι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 160-170 βαθμούς, στο κάτω μέρος του φούρνου.(μπορεί να σας πάρει και λίγο περισσότερο χρόνο, ανάλογα με το φούρνο).

Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τις βανίλιες και από την αρχή του βρασμού το αποσύρουμε από τη φωτιά σε πέντε λεπτά. Προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού και το σιρόπι είναι έτοιμο. Μόλις δολυμε ότι ο μπακλαβάς πήρε το επιθυμητό μας χρώμα, το βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε. Καυτός ο μπακλαβάς και ζεστό (μην τον προτιμήσετε καυτό) το σιρόπι. Καλύτερα γευστικά αποτελέσματα θα έχουμε όταν κρυώσει τελείως το γλυκό μας.

Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search