Συκο γλυκο
Συνταγή και εκτέλεση Stella Tsanou
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Συκο γλυκο

20180803 194626

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα επάνω το κοτσανακι και από κάτω. Σε μια λεκάνη βάζουμε μια κουταλιά ξυνο την διαλύουμε και βάζουμε μέσα τα σύκα για μια ώρα. 
Τα ξεπλένουμε καλά και βράζουμε νερό και βάζουμε να βράσουν 1
0 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. 
Ξεπλένουμε καλά και τα ξαναβαζουμε αλλά 10 λεπτά 
Τα ξεπλένουμε καλά 
Σπάμε ένα κομμάτι 
Γαλαζοπετρα σαν ένα μεγάλο ρεβίθι και σε μια λεκάνη βάζουμε 1 1|2 λίτρο νερό και βυθίζουν τα συκαλακι για μισή ώρα.αν τα σύκα είναι περισσότερα βάζουμε πιο πολύ γαλαζοπετρα και πιο πολύ νερό..τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά κάτω από τη βρύση και τους κάνουμε και τρίτο βράσιμο 10 λεπτά. 
Τα ξεπλένουμε και τα αφοινουμε 1 ώρα σε κρύο νερό. Στην 
Συνέχεια τα τρύπαμε με μια οδοντογλυφίδα και σφίγγουμε με προσοχή να φύγουν τα νερά και τα βάζουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσουν. 
Σιρόπι για ένα κιλό σύκα 800 ζαχαρι 3 ποτήρια νερό και ένα κουταλάκι ξυνο 
Βράζουμε 10 λεπτά και προσθέτουμε τα σύκα συνεχίζουμε το βράσιμο αλλά 20 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. 
Μετά από 24 ώρες ξαναδενουμε το σιρόπι προσθέτοντας 2 βανίλιες και μισό χυμό λεμονιού!!!

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search