ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΣΥΚΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε στην μέση.
Τα αραδιαζουμε στο πυρεξ ή ταψάκι, με το κόψιμο προς τον πάτο του πυρεξ κ το ένα δίπλα στο άλλο.
Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη, την κανέλλα, σκονη κ ξύλο, το μέλι, τα γαρύφαλλα και το ποτό.
Έχουμε προθερμανει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα σύκα μας για 30 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά τα γυρίζουμε, τώρα το κόψιμο από πάνω και τα ξαναβαζουμε στον φούρνο αλλά αυτήν την φορά δεν τον ανάβουμε, (εχει φωτιά ακόμη).
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως ο φούρνος με τα συκα μας και μόλις κρυώσουν καλά, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο και μετά στο ψυγείο διατηρούνται αρκετά.
Μπορούμε να συνοδεψουμε το γιαούρτι μας κ είναι εξαιρετικά με παγωτό.!!
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.