Μία παραδοσιακή Πολίτικη συνταγή της προγιαγιάς μου
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και την πιπεριά τα οποία τα έχω πολτοποιήσει στο μούλτι.
Ρίχνω μέσα και το βρασμένο ή ψημμένο αρνάκι.
Προσθέτω τα ρύζια και το κριθαράκι και συνεχίζω το τσιγάρισμα.
Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά τς συνταγής και σιγοβράζω το φαγητό μου σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μόνο στην αρχή με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα ζουμιά του και βγάλει τρυπούλες στην επιφάνεια - είναι έτοιμο. Το κατεβάζω από τη φωτιά.
Σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω το καπάκι της και περιμένω μισή ώρα περίπου πριν σερβίρω.