ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
Συνταγή και εκτέλεση Τασος Ζευγ
Πολύ εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Πλένουμε το συκώτι και το κόβουμε σε κομμάτια. Όταν στραγγίξει του ρίχνουμε ξύδι, για αποστείρωση και το αφήνουμε να στεγνώσει.
Τώρα ή θα το ζεματίσουμε για 3 λεπτά σε κοχλαστό νερό για να καθαρίσει τελείως ή όταν το μαγειρεύουμε θα αφαιρούμε τον αφρό.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το συκώτι μέχρι να πάρει χρώμα.
Διαλύουμε την μουστάρδα στον χυμό λεμονιού και σβήνουμε το συκώτι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί.
Αλατοπιπερώνουμε αφού βράσει, γιατί το αλάτι μπορεί να το σκληρύνει.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να δέσει η σάλτσα.
Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει το συκώτι.
Αν χρησιμοποιήσουμε ρίγανη την ρίχνουμε 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Επίσης αν θέλουμε πιο δεμένη την σάλτσα, αφαιρούμε το συκώτι, την σουρώνουμε και την αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα. 
Για τον πουρέ, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες, εγώ τις καθάρισα και τις έκοψα σε κομμάτια, για να βράσουν γρήγορα και όταν ετοιμαστούν τις σουρώνουμε. Τις ξαναρίχνω στην ζεστή κατσαρόλα για να εξατμιστεί η υγρασία τους.
Όπως είναι καυτές τις πολτοποιώ με το εργαλείο ή αν θέλουμε με το πλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει και να αφομοιωθεί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα, χτυπώντας με το σύρμα και όταν έχουμε βελούδινη υφή, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search