Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες!
Καθαρίζουμε τα ρόδια απο τους σπόρους.
Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά.
Κλείνουμε ελαφρά με το καπάκι του.
Αφήνουμε στον ήλιο 2-4 εβδομάδες.
Τις πρώτες μέρες το κουνάμε μέχρι που να λιώσει η ζάχαρη.
Αν θέλουμε επισπεύδουμε τη διαδικασία βράζοντάς το 5-7 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει .
Το φιλτραρουμε κ πεταμε τα μυρωδικα κ τους σπορους.
Αφηνουμε σε δροσερο μερος να ανταλλαξουνε τα αρωματα τους.
Αποθη κευουμε το λικερ σε ομορφες καραφες κ το εχουμε ( αν μας μεινει) για αρκετο καιρο .