Λικέρ ρόδι
Συνταγή και εκτέλεση Anna Metsi
Εύκολη
Φθηνή

Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες!23659323 2431552380404045 7242060978131413031 n

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λικέρ ρόδι

Καθαρίζουμε τα ρόδια απο τους σπόρους.
Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά.
Κλείνουμε ελαφρά με το καπάκι του.
Αφήνουμε στον ήλιο 2-4 εβδομάδες.
Τις πρώτες μέρες το κουνάμε μέχρι που να λιώσει η ζάχαρη.
Αν θέλουμε επισπεύδουμε τη διαδικασία βράζοντάς το 5-7 λεπτά23754954 2431552330404050 65453667633333389 n
Αφήνουμε να κρυώσει .
Το φιλτραρουμε κ πεταμε τα μυρωδικα κ τους σπορους.
Αφηνουμε σε δροσερο μερος να ανταλλαξουνε τα αρωματα τους.
Αποθη κευουμε το λικερ σε ομορφες καραφες κ το εχουμε ( αν μας μεινει) για αρκετο καιρο .

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search