Η φλούδα του κίτρου έχει πολλές βιοχημικές ουσίες. Περιέχει άφθονο αιθέριο λάδι, άλατα νατρίου και καλίου και βιταμίνες, όπως είναι μεταξύ άλλων και η αντιφλεγονώδης βιταμίνη C, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία πολλών παθήσεων. Η φλούδα του κίτρου χρησιμοποιείται τόσο στη φαρμακοβιομηχανία όσο και στη ζαχαροπλαστική και στη σαπωνοποιία.
Βάζουμε τις φλούδες με το τσίπουρο σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει ερμητικά και το αφήνουμε μια βδομάδα στο ντουλάπι.
Έπειτα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη κι από τη στιγμή του βρασμού μετράμε 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το τσίπουρο, που το έχουμε σουρώσει. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια.