Βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι και άρωμα πορτοκαλιού
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν μαρέγκα το βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο
Βάζουμε στον κάδο το βούτυρο και την ζάχαρη και την χτυπάμε αλύπητα μετα από ένα πεντάλεπτο σε δυνατή ταχύτητα ρίχνουμε ένα ένα κρόκο από τα αυγά προσθέτουμε βανίλιες το κονιακ και το ξύσμα συνεχίζουμε και χτυπάμε μετά από δύο λεπτά ριχνουμε και το γιαουρτι και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν λίγο λίγο εγώ το έβαλα σε τρία στάδια αφού πάρει όλο το αλεύρι το μείγμα ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ανακατευτεί καλά με το μείγμα έπειτα ζεσταίνουμε στα μικροκύματα λίγο την μερεντα να γίνει ρευστή ( αν θελουμε να βάλουμε) και σε ένα ταψι 30αρι αφού το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει βάζουμε την μισή δόση από το μείγμα από πάνω την μερεντα την απλώνουμε να πάει παντού και μετα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για 50-60 λεπτά μετα τα 35 λεπτά μπορείτε να τσεκάρετε με το γνωστό κόλπο μαχαιράκι τρύπημα και αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο.
Αν δεν θελετε να βαλετε μερεντα μπορειτε να την αφαιρεσετε και να βαλετε ξηρους καρπους η σοκολατα και συνεχιζετε την συνταγη κανονικα