Κορμος με μαρμελαδα και επικαλυψη σοκολατας
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Φθηνή

Κορμος με μαρμελαδα και επικαλυψη σοκολατας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κορμος με μαρμελαδα και επικαλυψη σοκολατας

Βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε για πέντε λεπτά αμέσως μετα ρίχνουμε το αλάτι και την βανίλια. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα και με το σουρωτήρι ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί 25Χ37 την βουτυρώνουμε λίγο και ρίχνουμε το μείγμα απλώνουμε  και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά αντιστάσεις 180 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο το τυλίγουμε σε μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε σιγά σιγά το παντεσπάνι βάζουμε μαρμελάδα και ξανά κλείνουμε. Σε ένα μπολ κόβουμε κομματάκια την σοκολάτα και ρίχνουμε το ηλιέλαιο λιώνουμε και ρίχνουμε και την μερεντα ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε επάνω στον κορμό αφήνετε να κρυώσει και έτοιμο.

Δεύτερος τρόπος

Εναλλακτικά

Μπορείτε να βάλετε τους κρόκους την ζάχαρη την βανίλια το αλάτι να χτυπήσετε καλά και μετα να κοσκινίσετε το αλεύρι μέσα χτυπάτε πάλι και το βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε τα ασπράδια τα κάνετε μαρέγκα και με ελαφριές κινήσεις το αφομοιώνετε μέσα στο πρώτο μείγμα. Μετα συνεχίζετε την διαδικασία κανονικά όπως την πρώτη εκτέλεση

70688904 10214538051550263 7641293457251631104 n

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search