Κορμος με μαρμελαδα και επικαλυψη σοκολατας
Βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε για πέντε λεπτά αμέσως μετα ρίχνουμε το αλάτι και την βανίλια. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα και με το σουρωτήρι ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί 25Χ37 την βουτυρώνουμε λίγο και ρίχνουμε το μείγμα απλώνουμε και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά αντιστάσεις 180 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο το τυλίγουμε σε μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε σιγά σιγά το παντεσπάνι βάζουμε μαρμελάδα και ξανά κλείνουμε. Σε ένα μπολ κόβουμε κομματάκια την σοκολάτα και ρίχνουμε το ηλιέλαιο λιώνουμε και ρίχνουμε και την μερεντα ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε επάνω στον κορμό αφήνετε να κρυώσει και έτοιμο.
Δεύτερος τρόπος
Εναλλακτικά
Μπορείτε να βάλετε τους κρόκους την ζάχαρη την βανίλια το αλάτι να χτυπήσετε καλά και μετα να κοσκινίσετε το αλεύρι μέσα χτυπάτε πάλι και το βάζετε σε ένα μπολ. Βάζετε τα ασπράδια τα κάνετε μαρέγκα και με ελαφριές κινήσεις το αφομοιώνετε μέσα στο πρώτο μείγμα. Μετα συνεχίζετε την διαδικασία κανονικά όπως την πρώτη εκτέλεση