Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο & γλασο σοκολάτας
Συνταγή και εκτέλεση Νίκος Μπαλαντίνης
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο & γλασο σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο & γλασο σοκολάτας

Παρασκευή

Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε στην σειρά τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό και τέλος ρίχνετε αργά το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μία μεγάλη φόρμα κέικ.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο κελσίου και ψήνετε το κέικ για περίπου 1 ώρα.
Περιμένετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.

Για το γλασο 
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

Ομογενοποιούμε με μαρίζ προσθέτοντας το μέλι. 
Περιχύνουμε το γλυκό μας με μία κουτάλα!!!

Κατηγορία: 

Κριτικές

5
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020
Πολυ ευκολο και νόστιμο κέικ???!! Έβαλα και εγώ 1,5 κούπα ζ...
Δες την πλήρη κριτική >>
- Γωγώ
5
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020
Φοβερό κέικ μείωσα τη ζάχαρη στο 1 1/2 και έβαλα κουβερτο...
Δες την πλήρη κριτική >>
- Γιώργος
5
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019
Υπέροχο κέικ για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά!!!
- Νικόλαος Μπαλαντίνης
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search