Σπιτικά μπισκότα για παγωτό σάντουιτς Στο βίντεο σας δείχνω τρόπους πως να φτιάξετε τα ωραιότερα μπισκότα.
Σε μια λεκανιτσα ανακατεύουμε το αλεύρι τις βανίλιες μια τσιμπια αλάτι το κακαο κ το μπεικιν τα αφήνουμε στην ακρη Μετά σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου με τα αυγα που κ αυτά είναι σε θερμοκρασία δωματίου κ την ζαχαρη κ τα ανακατεύει όλα μαζί. Μετά αδειάζει το μίγμα με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ κ προσθέτει κ το μίγμα με το αλεύρι κ τα ανακατευουμε αφου φτιάξει την ζύμη επειδή τρίβετε κ δεν μπορεί να την κάνει μπισκοτα προσθέτει 30 γραμμάτια κονιακ(εκτός κ αν θέλετε να τα φάνε παιδάκια που θα προσθεσετε η νερό ή χυμό πορτοκαλιού 30 γραμμαρια αλλά καλύτερα νερό βγάζουμε από την λεκάνη κ συνεχίζουμε το πλάσιμο όταν είναι έτοιμη η ζύμη την κάνουμε μπάλα κ την βάζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτά περίπου. Αν δεν θέλετε μπορείτε να μην βάλετε κακαο κ να το αντικαταστησετε με ίση ποσότητα με αλεύρι. Αν η ζύμη μετά που την βγάλετε από το ψυγείο σπάει κ δεν μπορείτε να την δουλέψετε προσθέσετε λιγάκι νερό μέχρι να την φτιάξετε όπως την θέλετε αν πάλι είναι πολύ σφιχτη προσθέστε λίγο αλευρακι ανοίγετε την ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα για να μπορείτε να δουλέψετε καλυτερα με τον πλάστη με παχος μισό πόντο να θυμάστε ότι θα φουσκώνουν κ στο ψησιμο. Αν έχετε κουπατ το κοβετε με το κουπατ σε ότι σχήμα θέλετε αλλιώς θα κόψετε μια κολλα στο μέγεθος που θέλετε όπως δείχνει στο βίντεο κ κόβεται τα μπισκοτάκια σας κ τα βάζετε στο ταψάκι σας αν δεν έχετε σφραγίδα μπορείτε να κάνετε τα σχέδια πάνω στο μπισκοτα με ποτήρια με ανάγλυφο πάτο.. Προθερμενετε τον φούρνο στους 180 στις αντιστασεις κ τα ψηνετε 15-20 λεπτά. Αφού τα ψήσετε η τα αφήνετε οπως είναι κ τα γεμίζετε με παγωτο κ φτιάχνετε μεγαλα σαντουιτσ παγωτά η τα μοιράζετε στην μέση κ φτιάχνετε μικρότερα. Να θυμάστε ότι η ζύμη στο ψησιμο διπλασιαζετε οπότε όσο πάχος την αφήσετε αφού την πιάσετε άλλο τόσο θα γίνει όταν ψηθεί.