Αποβραδίς μουλιάζουμε τα όσπρια.
Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο κρατώντας από αυτό 3 κ.σ. στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τους πελτέδες και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα καρότα και το πλιγούρι. Στο τέλος προσθέτουμε τα όσπρια, νακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε και το ζεστό ζωμό ή νερό.
Βράζουμε στη χύτρα για 20 λεπτά και μετά αφού ανοίξουμε το καπάκι, βράζουμε με ανοικτό καπάκι άλλα 5-10 λεπτά να χυλώσει. Τότε προσθέτουμε το αλάτι και τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο που αφήσαμε στην άκρη.
Κλείνουμε τη φωτιά και η οσπριάδα μας είναι έτοιμη.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.