Λάχανο με χοιρινό λαιμό στη γάστρα της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Φθηνή

Λάχανο με χοιρινό λαιμό στη γάστρα της Λίνας Ένα φαγητό που το αγαπάμε πολύ, όλοι οικογενειακώς και πάντα γίνεται λουκούμι !!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λάχανο με χοιρινό λαιμό στη γάστρα της Λίνας

Πλένουμε καλά το λάχανο και το κόβουμε(ούτε πολύ χοντροκομμένο αλλά ούτε και πολύ ψιλό). Το προσθέτουμε στη γάστρα μας. Από πάνω προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε το λάχανο με τα χέρια μας μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός του κρέατος πάνω από το λάχανο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να αναμιχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
Στη συνέχεια παίρνουμε το κρέας μας( εγώ χρησιμοποιώ συνήθως μπριζόλες λαιμού), τις αλατοπιπερώνουμε και τις χώνουμε μέσα στο λάχανο. Προσθέτουμε κι ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και κλείνουμε τη γάστρα μας.
Ψήνουμε στους 180 C για 1 ώρα. Στην μισή ώρα, ανοίγουμε τη γάστρα και ανακατεύουμε ελαφρά το φαγητό, προσέχοντας να μην διαλύσουμε τις μπριζόλες. Μετά από μία ώρα συνολικά ψησίματος, ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε τις μπριζόλες στην επιφάνεια δλδ πάνω από το λάχανο και όχι ανάμεσα του, για να πάρουν χρώμα. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search