Βράζουμε τους γίγαντες στη χύτρα για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Επειτά τους ρίχνουμε στη γάστρα αφού σουρώσουμε το νερό τους πρώτα.
Σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε πολύ καλά το κρεμμύδι, μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε την πιπεριά, τα καρότα και το σκόρδο και 1 λεπτό μετά τους πελτεδες ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς καθώς επίσης και τη ζάχαρη. Σωτάρουμε μέχρι να μοσχομυρίσουν οι πελτέδες και ρίχνουμε το ζεστό νερό ή κάποιον ζωμό αν έχουμε και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά που αναφέρονται στα υλικά εκτός από το σπανάκι, τη φέτα και το λουκάνικο.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα στη γάστρα και από πάνω ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε ελαφρά και τοποθετούμε τους γίγαντες
Τέλος, απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, τις φέτες ντομάτας, τα λουκάνικα και πασπαλίζουμε με την φέτα και τη ρίγανη. Τελειώνουμε το στήσιμο του φαγητού μας, πασπαλίζοντας την επιφάνεια του με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Ψήνουμε το φαγητό μέχρι να πιει τα περισσότερα ζουμιά του και ροδοκοκκινίσουν τα φασόλια.