Γιαουρτογλυκό ψυγείου με κομπόστα βερύκοκο
Πολύ εύκολη
Σχετικά φθηνή

10-15 μερίδες

Δροσερό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου για όλες τις εποχές του χρόνου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γιαουρτογλυκό ψυγείου με κομπόστα βερύκοκο

  • Σουρώνουμε την κομπόστα
  • Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα υλικά: γιαούρτι, το μισό ζαχαρούχο, χυμό κομπόστας, χυμό λεμονιού και προαιρετικά 1 σφηνάκι ποτό kalua ή κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Eάν το γλυκό σερβιστεί σε ποτηράκια :
    • κόβουμε τα μισά βερύκοκα σε λεπτά μισοφέγγαρα και τα υπόλοιπα σε μικρότερα κομμάτια
    • κόβουμε το κάθε σαβουαγιάρ σε 4 ή 5 κομμάτια
    • κάνουμε στρώσεις σε κάθε ποτηράκι με τη σειρά : σαβουαγιάρ- γιαούρτι-κομματάκια βερύκοκο-σαβουαγιάρ- γιαούρτι-φέτες βερύκοκο.
  • Εάν το γλυκό μπει σε μεγάλο πυρέξ  (παραλληλόγραμο ~ 25*35cm):
    • κόβουμε  όλα τα βερύκοκα λεπτές φέτες μισοφέγγαρο (ίσως χρειαστεί όλο το πακέτο σαβουαγιάρ)
    • βάζουμε μία στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω ρίχνω τη στρώση γιαουρτιού.
    • Στο τέλος απλώνουμε τις φέτες-μισοφέγγαρο βερύκοκο
  • Αφήνουμε το γλυκό μία μέρα στο ψυγείο, αφού το έχουμε σκεπάσει (ποτηράκια ή πυρέξ),  με πλαστική μεβράνη.
Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search