Ίσως είναι η πρώτη συνταγή τσουρεκιού με προζύμι στο ιντερνέτ γιατί από μια ματιά που έριξα είδα ότι όλοι λένε ότι κάνουν τσουρέκι με προζύμι αλλά στην ουσία βάζουν από το προηγούμενο βραδύ την μαγιά να ενεργοποιηθεί και το κάνουν την επόμενη μέρα. Στην ουσία είναι κανονικό τσουρέκι και όχι με προζύμι
Βάζουμε το προζύμι και το διαλύουμε με το γάλα (χλιαρό) ρίχνουμε το αλεύρι και αρχίζουμε το ζύμωμα για δυο λεπτά μετα βάζουμε στον κάδο όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μετα από 5 λεπτά αρχίζουμε σταδιακά και ρίχνουμε το βούτυρο χτυπάμε αρκετά πάντα σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν το ζυμάρι αρχίζει να μαζεύετε στο γάντζο η ζύμη είναι έτοιμη (εδώ ίσως χρειαστεί να βάλετε τις κουταλιές το αλεύρι). Βγάζουμε από τον κάδο αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη και μετα πλάθουμε τρία τσουρέκια σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 3-5 ώρες αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού που το έχουμε διαλύσει με λίγο νερό και ψήνουμε για 25 λεπτά αντιστάσεις στους 170 βαθμούς το ταψί χαμηλά.
Καλή επιτυχία!!