Το παραδοσιακό και αγαπημένο σε όλους γαλακτομπούρεκο, μεταμορφώνεται σε...ατομικό γλύκισμα!
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι, (νερό ζάχαρη βανίλιες) και μετά από 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχουμε τις βανίλες, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν πήξει η κρέμα και αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο (50 γραμμάρια) και ανακατεύουμε, προσθέτουμε μετά και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα, την οποία και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Λειώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και κόβουμε τα φύλλα σε τρεις λωρίδες. Τα είκοσι (20) φύλλα θα πρέπει να μας δώσουν εξήντα (60) λωρίδες φάρδους 13- 13,5εκ. Τοποθετούμε τις λωρίδες των φύλλων σε μία στίβα (για να μην στεγνώσουν) και με το κουταλάκι βάζουμε λίγη κρέμα στην πάνω άκρη και στη μέση της λωρίδας. Διπλώνουμε από αριστερά και δεξιά προς το κέντρο, έτσι ώστε να έχουμε μια διπλωμένη λωρίδα φάρδους περίπου 6,5 - 7 εκ. Βουτυρώνουμε με πινέλο τη διπλωμένη λωρίδα και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό στο βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες λωρίδες φύλλων ( κρέμα, δίπλωμα, βουτύρωμα, τύλιγμα) και φτιάχνουμε συνολικά εξήντα (60) γαλακτομπουρεκάκια. Προσοχή στη κρέμα, μην βάλουμε παραπάνω από μία κουταλίτσα και αυτή που θα βάλουμε να είναι μέτρια, γιατί θα σκάσουν τα φύλλα. Αν μας περισσέψει βούτυρο, το ρίχνουμε στο ταψί μόνο το καθαρό βούτυρο και το κατακάθι ποτέ, το πετάμε, αν προστεθεί και το κατακάθι που δεν είναι καθαρό βούτυρο θα μας κολήσουν τα φύλλα στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 στο μεσαίο επίπεδο μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα (το ελέγχετε συνεχώς) και μόλις το βγάλουμε το ταψάκι το σιροπιάζουμε....Αν θέλουμε προσθέτουμε στο κάθε κομματάκι και κανέλα.