Πασχαλινό λαμπρόψωμο η λαμπροκουλούρα. Δεν υπάρχει πιο αφράτο σπιτικό ψωμί για την ημέρα της Λαμπρής
βάζουμε στο κάδο του μίξερ το νερό την μαγιά μου και την ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι κάνοντας ένα πάπλωμα & αφήνουμε μέχρι να ανέβει η μαγιά επάνω Ζυμώνουμε στο μίξερ η στο χέρι για 7 λεπτά ρίχνουμε λίγο λαδάκι στον κάδο και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί περίπου 40 λεπτά. Όταν φουσκώσει βάζουμε αλεύρι στον πάγκο και βάζουμε την ζύμη. Κάνουμε διπλώματα μέχρι να μην κολλάει το ζυμαράκι μας. Παίρνουμε ένα κομμάτι 300γρ για την μέση και κόβουμε σε εννέα ίσα μέρη την υπόλοιπη ζύμη. Βάζουμε τα οχτώ μέρη σε ένα ταψί 30αρι κάνοντας ένα στεφάνι και το ένατο κομμάτι το ανοίγουμε στρογγυλό με πλάστη κόβουμε σε 8 ίσα μέρη για να κάνουμε το σχέδιο (δείτε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=QpgXz2Ko4zI ) Τέλος βάζουμε την μεγάλη μπάλα στην μέση και με ένα ξυράφι κάνουμε έναν σταυρό. Στολίζουμε με γαρύφαλλα και αφήνουμε για 25 λεπτά ακόμα. Ανάβουμε τον φούρνο μας στου 180 αντιστάσεις και αλείφουμε με αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.