Ένα πολύ νόστιμο φαγητό με ένα ιδαίτερο και ξεχωριστό συνοδευτκό, το πλιγούρι. Η συνταγή είναι πολίτικη.
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε 3' αργότερα το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το κρασί εξατμισθεί ρίχνουμε την ντομάτα, το κόκκινο πιπέρι, και λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι το κοτόπουλο να μείνει με τη σάλτσα του.
Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε και το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 2-3' Προσθέτουμε την ντομάτα, το κόκκινο πιπέρι, το δυόσμο και το ζωμο κοτόπουλου ή λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα μας να σιγοβράσει το πλιγούρι και να μείνει σπυρωτό.Στο τέλος αφού κλείσουμε τη φωτιά - προσθέτουμε και μια κουταλιά μαργαρίνη για έξτρα γεύση.