Κριθαρενια παξιμάδια  Κρήτης
Συνταγή και εκτέλεση Ντίνα Σαπουνάκη
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κριθαρενια παξιμάδια Κρήτης

Κάνουμε την μαγιά με ένα ποτήρι νερό και την ζάχαρη χυλό βάζουμε από το αλεύρι που έχουμε ανακάτεψε όλα μαζί ένα ποτήρι 
Το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος 
Κάνουμε λακουβιτσα στο αλεύρι το υπόλοιπο ρίχνουμε τα άλλο χλιαρό νεράκι το προζύμι που άναβε το λάδι ανακατεύουμε και αρχίζουμε το ζύμωμα ρίχνοντας αλεύρι στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι 
Αφού έχουμε μια ζύμη  όμορφη σκεπάζουμε και περιμένουμε να ανέβη να γίνει διπλή 
Εγώ τα κόβουμε περίπου ογδόντα γρ το κάθε ένα το κάνω σάλίγκάρό και το βάζω στο ταψί με απόσταση γιατί φουσκώνουν 
Τα αφήνω  πάλι να ξανα ανεβουν μέχρι να διπλασιάσουν 
Ψήνω σε μέτριο φουρνο μέχρι να ροδίσουν λίγο 
Αφού μισο κρυωσουν τα κόβουμε στην μέση με μαχαίρι με πριονωτο λαμαρίνα και τα απλώνουμε σε ταψιά 
Τα βάζουμε τώρα σε χαμηλή θερμοκρασία να στεγνωσουν 100 120 βάθ
Όσο πιο αργά στεγνωσουν τόσο πια αφράτο γινόντε

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search