ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΠΡΑΣΟ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαριζουμε τα λαχανικά, το πρασο, το ξερό κρεμμύδι και το χλωρο.
Κατόπιν ριχνουμε τον πελτε να ψηθεί και αυτός λίγο, ριχνουμε και την ντοματα, αλλατοπιπερωνουμε και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα μας.
Μόλις έχει πήξει η σάλτσα, ριχνουμε 2 1/2 κούπες νερό και αφήνουμε να κοχλάσει. Τότε ριχνουμε και το κριθαράκι μας και από την στιγμή που θα επέλθει ο βρασμός περιμένουμε 5 λεπτά και ύστερα σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να μελωσει.
Κατόπιν έχουμε κόψει το άσπρο μέρος από το πρασο μας και σε ένα μικρό τηγάνι, βάζουμε 1 κσ ελαιόλαδο και το αφήνουμε να μαραθεί. Ύστερα προσθέτουμε 1 κσ ζάχαρη καστανή και 1 κγ κρέμα βαλσαμικο ξύδι. Το ανακατεύουμε και μόλις είναι έτοιμη η σούπα μας, σερβίρουμε και το βάζουμε από πάνω!