Μιλφειγ
Συνταγή και εκτέλεση Κυριακή Μπουντρούκα
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Μιλφειγ !! Το γλυκό με τα χίλια φύλλα που νομίζω μου πέτυχε! !

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μιλφειγ

Ετοιμάζουμε την πατισερι.
Βάζουμε το γάλα κ 250 ml κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα να ζεστάνετε. Κρατάμε 1 κούπα κρύο γάλα κ λιωνουμε το κορν φλαουερ. Σε μια λεκάνη χτυπάμε αυγά, κρόκους κ ζάχαρη με το σύρμα. Κατοπιν ρίχνουμε κ το κορν φλαουερ κ σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα κ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες κ το βούτυρο. 
Στήνουμε το γλυκό βάζοντας το ένα φυλλο σφολιατας κάτω( κρατάμε λιγο από τα πλαϊνά των φύλλων για να τριψουμε κ να ρίξουμε πάνω από το γλυκό μας) από πάνω κρέμα, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κ πάλι κρέμα. Χτυπάμε τα άλλα 250 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί κ την βάζουμε πανω από την κρέμα μας. Πασπαλίζουμε πολύ καλά με αρκετή ζάχαρη άχνη κ τα τριμματα της σφολιατας.
Εγώ την δεύτερη σειρά κρέμα τηξ έκανα σοκολατένια προσθέτοντας στην μισή πατισερι 3 κουτ. σούπας κακαο. Μπορείτε να βάλετε κ κουβερτούρα.
Επίσης την σφολιατα πριν τι ψησιμο μπορούμε να την πασπαλίσουμε με κρυσταλλική ,κατά προτίμηση καστανή, ζαχαρη.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search